България започва преговори с департамента по отбрана на САЩ във връзка

...
България започва преговори с департамента по отбрана на САЩ във връзка
Коментари Харесай

Военният министър: Започваме преговори със САЩ за възможни компенсации за изтребителите

България стартира договаряния с департамента по отбрана на Съединени американски щати по отношение на вероятни обезщетения поради забавянето на доставката на американските изтребители Ф-16 Блок 70. Това заяви в Народното събрание военният министър Стефан Янев. По думите му на този стадий е прекомерно рано да се приказва за възможен отвод от самолетите.

Той изясни, че в сходни случаи, когато договорите са от вида правителство/правителство, общоприетата процедура е държавните управления да подхождат с доверие. Тоест гарантът за осъществяване на контракта е държавното управление на Съединени американски щати.

" В такива случаи на закъснение или несъблюдение, държавното управление постанова такива наказания, все едно контракта е подписан за потребностите на Държавния департамент. Стандартните общи условия при подобен вид контракт са, че купувача може да анулира покупката във всеки миг преди доставката на " стоката ". Всички разноски са за сметка на купувача. Правителството на Съединени американски щати се ангажира да съветва купувача за вероятни закъснения ", добави министър Янев. 

" Ние сме към този момент в диалози, чакам идващите седмици да имаме посещаване от експерти от департамента от защитата. Ще бъдат направени и видеоконферентни диалози, с цел да се изяснят вероятните обезщетения, които може да получи България в лицето на Военновъздушни сили поради забавянето на изтребителите ", добави той.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР